Toshiba Tec painotti ketteryyttä & kustannustehokkuutta palvelinulkoistuksessaan

Toshiba Tec painotti ketteryyttä & kustannustehokkuutta palvelinulkoistuksessaan.

Joskus tarve tietylle IT-palvelulle voi olla suhteellisen pieni, mutta tärkeä. Tämä on usein tilanne palvelimien kohdalla: yrityksellä ei välttämättä ole tarvetta kuin parille palvelimelle, mutta liiketoiminnan kannalta ne voivat olla elintärkeitä.

Palvelimien hankinta ja ylläpito ei kuitenkaan ole lainkaan läpihuutojuttu. Vaikka palvelimia olisi vain yksi, on niiden hankinnassa otettava huomioon monta asiaa: paloturvallisuus, lisensointi, varmuuskopiointi, itse palvelimen komponentit, virustorjunta, sähköt, ilmastointi, palvelimen valvonta, tietoliikenneyhteydet – ja tietenkin palvelimien hankintaan ja ylläpitoon käytetty aika, palkat ja sivukulut, osaaminen ja koulutus… Lista on pitkä.

Asiantuntemus ja palvelun laatu vakuutti

Oman työn määrän ymmärsi myös Toshiba Tec, joka päätti ulkoistaa yhden osan palvelintarpeestaan Itaidolle. Toshiba Tec tarjoaa asiakkailleen “private cloudia” ja tarvitsee siihen itselleen myös oman testiympäristön. Palvelinkapasiteetin tarve ei ollut kuitenkaan suuri, vain yksi palvelin kerrallaan, mutta juuri se teki siitä hyvän kohteen ulkoistamiselle: panostus itse tekemällä olisi ollut liian suuri saatuun hyötyyn nähden.

“Me Toshiba Tecillä olemme tulostamisen asiantuntijoita, eikä palvelimien hostaus ole meidän ydinosaamistamme. Lähdimme etsimään sopivaa kumppania ja päädyimme suositusten kautta keskustelemaan Itaidon kanssa”, kertoo Tom Martikainen, Toshiba Tecin Solution Specialist.

“Itaidolla puhuttiin heti meidän kanssamme samaa kieltä. Heidän asiantuntijansa osaavat tulla asiakkaan tasolle ja selittää mistä on kyse”, Martikainen jatkaa tyytyväisenä. “Itaidolla on kiistämättä kovan luokan asiantuntijat, mutta erityisen arvokasta on se, että he osaavat myös kommunikoida asiakkaan kanssa hyvin.”

Palvelinkapasiteetti skaalautuu tarpeen mukaan

Itaidon etuna oli myös kyky palvelujen tehokkaaseen skaalaamiseen muuttuvan tarpeen mukaan. Juuri nyt tarve on pieni, mutta se tulee jatkossa kasvamaan. Itaito pystyi kehittämään juuri Toshiban tarpeisiin sopivan palvelun, jossa palvelinkapasiteettia voi lisätä näppärästi yhdellä sähköpostiviestillä jopa alle vuorokauden varoitusajalla.

“Palvelinympäristömme on alusta asti speksattu niin, että se on skaalautuva. Nyt kun se on olemassa, palvelinten lisääminen on helppoa ja nopeaa oman yhteyshenkilömme kautta”, Tom Martikainen kertoo ja lisää olevansa tyytyväinen Itaidon ketterään toimintaan: “Pyynnöt on aina hoidettu sujuvasti ja usein jopa nopeammin, kuin olimme odottaneet.”

Palvelimien ostaminen ei voisikaan enää olla paljon helpompaa: yhdellä kuukausihinnalla saadaan katettua kaikki palvelut, eikä yllättäviä piilokuluja synny.

Martikainen oli myös tyytyväinen siihen, miten nopeasti palvelimet saatiin käyttöön: “Palvelimien käyttöönotto meni älyttömän hyvin. Ympäristö saatiin pystyyn niin omaan käyttöön kuin asiakkaallemme alle viikossa – jopa nopeammin kuin oli aluksi sovittu! En olisi voinut toivoa jouhevampaa projektia.”

Tom Martikainen, Toshiba Tec Tekninen asiantuntija

Haluaisitko keskustella teidän tarpeistanne Itaidon asiantuntijan kanssa? Ota yhteyttä:

Ota meihin yhteyttä!

4 + 13 =

Tutustu verkkokauppamme valikoimaan!

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *