Asiakastarina: Forcit Group luottaa Itaidon palveluihin

FORCIT Group on pohjoismainen toimija, jonka osaaminen ulottuu aina räjäytys- ja louhintatöiden asiantuntijuudesta puolustusjärjestelmiin. Konserniin kuuluu kolme liiketoiminta-aluetta: FORCIT Explosives on johtava siviiliräjähteiden valmistaja ja niihin liittyvien palvelujen toimittaja. FORCIT tarjoaa kattavasti louhinta- ja rakennusalan konsultointi-, mittaus- ja koulutuspalveluita. FORCIT Defence on luotettava kumppani puolustusjärjestelmien globaaleilla markkinoilla.

Forcit on yksi Itaidon pitkäaikaisimmista asiakkaista, joten yhteistä matkaa on takana jo yli kymmenen vuotta. IT-palvelut ulkoistettiin alun perin Itaidolle, koska haluttiin vapauttaa Forcitin oman neljän hengen IT-asiantuntijatiimin aikaa sisäisen IT-ympäristön ja liiketoiminnan strategiseen kehittämiseen.

Forcit hyödyntää tällä hetkellä kaikkia Itaidon palvelukategorioita, aina kapasiteetti- ja pilvipalveluista ylläpito-, valvonta- ja hallintapalveluihin.  Kumppanuuden korkeaa laatua on ylläpidetty yhdessä sovitun asiakkuudenhallintamallin avulla, johon sisältyvät säännölliset operatiiviset ja strategiset palvelukokoukset.

Vuonna 2018 Itaidosta tuli osa pohjoismaista Dustin-konsernia, mikä on syventänyt yhteistyötä entisestään. Fuusio on mahdollistanut Forcitin IT-palveluiden keskittämisen yhden ja saman toimijan alle, mikä on ollut Forcitin IT-strategian keskeisimpiä tavoitteita.

”Merkittävin yhteinen projektimme on ollut koko Pohjoismaiden oman Service Deskin ulkoistaminen Itaidolle. Tämä on vaatinut kumppanilta erityislaatuisen sekä haastavan ympäristön omaksumista ja mutkatonta kykyä toimia yhdessä asiakkaan omien IT-tukihenkilöiden kanssa. Haastavan ja kunnianhimoisen projektin lopputulemana saimme rakennettua koko Pohjoismaiden kattavan, nopean ja korkealaatuisen Service Desk -palvelun”, kertoo Forcitin ICT Infrastructure Manager Roger Rehnman. Hän on ollut tyytyväinen Itaidon tapaan taklata uusia haasteita ja kehittää IT-ympäristöä sekä yhteistyötä.

Forcitille vuosien varrella tärkeintä on ollut rehellinen ja avoin tapa kommunikoida IT-kumppaninsa kanssa sekä Itaidon ammattitaito, johon on voinut luottaa vuodesta toiseen. ”Meillä arvostetaan Itaidon nopeaa reagointikykyä ja ammattitaitoa”, kertoo Rehnman. ”Toimialamme vuoksi tietoturvan jatkuva kehittäminen on erityisen tärkeää, kuten myös luotettavat ja kustannustehokkaat järjestelmät”, hän jatkaa. Rehnman kuvailee Itaidon tapaa toimia rehdiksi ja asiakkaan aitoihin tarpeisiin perustuvaksi.

Lue lisää Itaidon palveluista täältä

Itaito pitää huolen, että Louhintahiekalla voidaan tehdä tehokkaasti töitä

Louhintahiekka Oy on vuonna 1974 perustettu suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut vaativien maanrakennus infraprojektien toteuttaja. Louhintahiekka tarjoaa maanrakennukseen liittyvät palvelut ja ratkaisut luotettavasti sekä tehokkaasti. Ammattitaitoinen,...

Itaidon kumppanuus tukee asiakkaita strategisten tavoitteiden saavuttamisessa

Itaidon asiakkaiden kanssa käydyissä keskusteluissa nousee usein esiin Itaidon kyky ottaa huomioon asiakkaiden erilaiset tarpeet, kun liiketoimintaa kehitetään. Kiitosta Itaito saa siitä, että yhteydenottoihin vastataan välittömästi ja asiakkaalle hankitaan ja...

Trainers’ Housen ja Itaidon kokonaisvaltainen yhteistyö perustuu luotettavuuteen ja aitoon kumppanuuteen

“Meillä ei ole lainkaan omaa IT-henkilökuntaa, vaan koko IT-ympäristö on ulkoistettu”, kertoo Trainers’ Housen talousjohtaja Saku Keskitalo. “Mutta minä en pidä sanasta ulkoistus, kumppanuus on sanana paljon parempi. Haluamme, että IT-kumppanimme todella ottaa...

Hepacon uudisti IT-ympäristönsä Itaidon avulla

Hepacon Oy on tunnettu suomalainen talotekniikan suunnittelutoimisto. Yritys on viime vuosina kehittänyt ICT-ympäristöään laajasti, jotta se mahdollistaa liiketoiminnan nopean kasvun sekä kovassa kilpailussa menestymisen. Molemmissa onnistuminen ei ole...

Itaito luottaa Pohjoismaiden kovimpiin asiantuntijoihin

Jos pyydät satunnaista henkilöä sulkemaan silmänsä ja kuvittelemaan mielessään IT-alan asiantuntijan, yleensä mielikuvissa rakennetaan hahmoa, joka piiloutuu tietokoneen taakse eikä juuri ääneen puhu työkavereille – saati asiakkaille. Ja silloinkin kun puhuu,...

Nuku yösi rauhassa, NOC valvoo puolestasi

IT-maailma on täynnä lyhenteitä, joista NOC on yksi. Aiemmin kirjoitimme jo SOC-palvelusta eli Security Operations Centeristä (lue blogi täältä), ja NOC (Network Operations Center) on sille sukua. Network Operations Centerissä eli valvomossa tarkkaillaan...

Maailmanluokan Service Desk = Euroopan paras asiakastyytyväisyys

On tärkeää, että yrityksellä on tietoverkot hoidossa, hyvät verkkolaitteet, palvelimet järkevästi mitoitettu ja yleisesti IT-infrastruktuuri kunnossa. Kuitenkin se, mistä loppukäyttäjä todella välittää ja mihin hänellä on eniten kosketusta IT-palveluissa, on Service...

Security Operations Center eli SOC – mitä siellä tehdään?

Kirjoitimme aiemmin blogin tietomurroista ja miten niitä estetään (tekstin pääset lukemaan täältä). Tietomurrot tapahtuvat usein sähköpostin kautta, joten sähköpostin tietoturvasta kannattaa huolehtia jatkuvasti. Joskus tulee kuitenkin kaikista varotoimenpiteistä...

Miten estät tyypillisimmät tietomurtoyritykset? Jo ensimmäisestä kalasteluyrityksestä kannattaa huolestua

Tietomurto on jokaisen yrityksen painajainen. Ajatus siitä, että joku pääsee varastamaan yrityksesi ja asiakkaidesi tiedot, estämään tietoihin pääsyn tai lähettelemään viestejä yrityksen nimissä, saa paatuneimmankin yritysjohtajan hikoilemaan. Onneksi tietomurrot ovat...

Kriittiset tietoverkot kannattaa ulkoistaa: Taxi Pointin asiakastarina

Taxi Point on yritys, jonka palveluja moni käyttää, vaikka ei ehkä sitä huomaakaan. Taxi Point tarjoaa ohjauspalveluita ja teknisiä infrastruktuureita taksiliikenteelle, yrittäjille ja tapahtumajärjestäjille. Tutuimpana näistä on Helsinki-Vantaan lentoasema, jossa...