Itaidon kumppanuus tukee asiakkaita strategisten tavoitteiden saavuttamisessa

Itaidon asiakkaiden kanssa käydyissä keskusteluissa nousee usein esiin Itaidon kyky ottaa huomioon asiakkaiden erilaiset tarpeet, kun liiketoimintaa kehitetään. Kiitosta Itaito saa siitä, että yhteydenottoihin vastataan välittömästi ja asiakkaalle hankitaan ja rakennetaan aina järkevin ja kustannustehokkain paketti, laadusta tinkimättä (voit lukea näistä esim. Trainers’ Housen ja Taxi Pointin asiakastarinoista).

Nämä asiakkailta tulevat palautteet eivät ole sattumaa, vaan tulosta tietoisesta ja järjestelmällisestä kehityksestä niin asiakkuudenhoitomallissa kuin oman henkilöstön työtyytyväisyydessä.

”Liiketoimintamme prosesseja kehitettäessä keskiössä on aina mahdollisimman suuren lisäarvon tuottaminen asiakkaalle. Kysymme säännöllisesti asiakkailtamme palveluiden ja ratkaisuiden toimivuudesta ja siitä, miten niitä voitaisiin kehittää entistäkin paremmiksi. Asiakaspalaute vaikuttaa suuresti liiketoimintamme kehitykseen”, kertoo Itaidon toimitusjohtaja Tomi Tapper.

Itaidolla jokainen työntekijä on kiinnostunut asiakkaasta

Asiakkuuden kehittäminen vaatii proaktiivisuutta, halua ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja jatkuvaa nykyisten prosessien haastamista ja parantamista. Toimitusjohtajasta lähtien koko henkilöstö on säännöllisesti tekemisissä asiakkaiden kanssa.

Siihen on selkeä syy: Itaidolla halutaan, että palaute asiakkailta kuullaan heti, suoraan ja kaunistelematta. Siten myös asiakkaiden tulevaisuuden tarpeet ja suunnitelmat kuullaan ajoissa ja osataan kehittää myös omaa liiketoimintaa proaktiivisesti.

“Asiakkaan tarpeiden kartoitus ja haasteiden ratkaiseminen lähtee meillä heti ensimmäisestä tapaamisesta. Haluamme kuulla hyvin tarkkaan, mikä on asiakkaan liiketoiminnan ydin ja IT-strategian suunta sekä tulevaisuuden tahtotila. Meidän tulee ymmärtää nämä täydellisesti, jotta pystymme tuottamaan mahdollisimman suurta lisäarvoa ratkaisuillamme”, kuvailee Elias Pekkala, Itaidon myyntijohtaja. “Toimintamme perustuu aina läpinäkyvyyteen ja luottamukseen. Mittaammekin omaa suoriutumistamme erittäin kattavasti ja käymme näitä säännöllisesti asiakkaidemme kanssa läpi. Käytössämme on systemaattinen asiakkuudenhoitomalli, jonka avulla pystymme takaamaan jokaiselle asiakkaalle heille räätälöidyn IT-ympäristön kehityssuunnitelman.”

Systemaattinen asiakkuudenhoitomalli tarkoittaa sitä, ettei yllätyksiä tule

Itaito haluaa tukea asiakkaan menestystä tiiviin asiakkuudenhoitomallin avulla. Säännöllisissä palvelukokouksissa kysytään ja kuunnellaan tarkasti yrityksen tulevaisuuden suunnitelmista: onko tiedossa esimerkiksi laajentumista, yritysostoja tai kansainvälistymistä? Kun näistä asioista kysytään ja puhutaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, osataan niihin varautua aina ennalta eikä yllätyksiä tule – edes budjetin osalta. Kun tarve uudelle Lontoon-toimistolle tulee ajankohtaiseksi, Itaito on jo tehnyt tarvittavat valmistelut ja itse projektin toteutus on nopeaa ja tehokasta.

“Teknologiavelkaa syntyy herkästi siksi, ettei osata ennakoida IT-kehityshankkeita oikeaan aikaan. Jos esimerkiksi vasta tammikuussa käy ilmi, että pitäisi vauhdittaa siirtymistä pilvipalveluihin, voi tämä olla budjetin puolesta myöhäistä ja IT-hanke siirtyy vähintään vuodella. Näitä tilanteita haluamme välttää viimeiseen asti, ja siksi kuuntelemme asiakkaan liiketoiminnan strategioita herkällä korvalla ja haluamme ymmärtää mahdollisimman paljon aiheesta. Siten osaamme myös kertoa, mitä heidän liiketoiminnalliset tavoitteensa vaativat IT-ympäristöltä ja miten ympäristöä voidaan kehittää proaktiivisesti ja kustannustehokkaasti”, Elias Pekkala toteaa.

Itaidon vahvuutena asiakkaiden todellisten tarpeiden ymmärtäminen

IT-palveluala voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta todellisuudessa tapoja eri asioiden toteuttamiseen on rajallinen määrä. Eroja eri toimijoiden välillä tuleekin siinä, miten asioita hoidetaan, ei läheskään aina teknologisissa ratkaisuissa.

“Toimintamme perustana on, että lunastamme aina annetut lupaukset sekä asiakkaan odotukset ylitetään. Toimitamme asiakkaillemme aidosti lisäarvoa tuottavia palveluita ja ratkaisuita, emmekä aina välttämättä sitä, mitä he olivat itse ensin ajatelleet”, Tomi Tapper painottaa. “Tämä näkyy myös Itaidon asiakas- ja henkilöstötyytyväisyydessä, jossa olemme jatkuvasti toimialamme parhaita. Panostamme jatkuvasti henkilöstömme tyytyväisyyteen, sillä sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö palvelee asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakastyytyväisyyslukemat ohjaavat vahvasti sisäistä kehitystä ja ne on tuotu mittarina lähes kaikkeen liiketoimintaan. Haluamme aina ensisijaisesti rakentaa pitkiä ja menestyksekkäitä asiakassuhteita”, Tomi Tapper päättää.

Lue lisää Itaidon palveluista täältä

Itaito pitää huolen, että Louhintahiekalla voidaan tehdä tehokkaasti töitä

Louhintahiekka Oy on vuonna 1974 perustettu suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut vaativien maanrakennus infraprojektien toteuttaja. Louhintahiekka tarjoaa maanrakennukseen liittyvät palvelut ja ratkaisut luotettavasti sekä tehokkaasti. Ammattitaitoinen,...

Itaidon kumppanuus tukee asiakkaita strategisten tavoitteiden saavuttamisessa

Itaidon asiakkaiden kanssa käydyissä keskusteluissa nousee usein esiin Itaidon kyky ottaa huomioon asiakkaiden erilaiset tarpeet, kun liiketoimintaa kehitetään. Kiitosta Itaito saa siitä, että yhteydenottoihin vastataan välittömästi ja asiakkaalle hankitaan ja...

Trainers’ Housen ja Itaidon kokonaisvaltainen yhteistyö perustuu luotettavuuteen ja aitoon kumppanuuteen

“Meillä ei ole lainkaan omaa IT-henkilökuntaa, vaan koko IT-ympäristö on ulkoistettu”, kertoo Trainers’ Housen talousjohtaja Saku Keskitalo. “Mutta minä en pidä sanasta ulkoistus, kumppanuus on sanana paljon parempi. Haluamme, että IT-kumppanimme todella ottaa...

Hepacon uudisti IT-ympäristönsä Itaidon avulla

Hepacon Oy on tunnettu suomalainen talotekniikan suunnittelutoimisto. Yritys on viime vuosina kehittänyt ICT-ympäristöään laajasti, jotta se mahdollistaa liiketoiminnan nopean kasvun sekä kovassa kilpailussa menestymisen. Molemmissa onnistuminen ei ole...

Itaito luottaa Pohjoismaiden kovimpiin asiantuntijoihin

Jos pyydät satunnaista henkilöä sulkemaan silmänsä ja kuvittelemaan mielessään IT-alan asiantuntijan, yleensä mielikuvissa rakennetaan hahmoa, joka piiloutuu tietokoneen taakse eikä juuri ääneen puhu työkavereille – saati asiakkaille. Ja silloinkin kun puhuu,...

Nuku yösi rauhassa, NOC valvoo puolestasi

IT-maailma on täynnä lyhenteitä, joista NOC on yksi. Aiemmin kirjoitimme jo SOC-palvelusta eli Security Operations Centeristä (lue blogi täältä), ja NOC (Network Operations Center) on sille sukua. Network Operations Centerissä eli valvomossa tarkkaillaan...

Maailmanluokan Service Desk = Euroopan paras asiakastyytyväisyys

On tärkeää, että yrityksellä on tietoverkot hoidossa, hyvät verkkolaitteet, palvelimet järkevästi mitoitettu ja yleisesti IT-infrastruktuuri kunnossa. Kuitenkin se, mistä loppukäyttäjä todella välittää ja mihin hänellä on eniten kosketusta IT-palveluissa, on Service...

Security Operations Center eli SOC – mitä siellä tehdään?

Kirjoitimme aiemmin blogin tietomurroista ja miten niitä estetään (tekstin pääset lukemaan täältä). Tietomurrot tapahtuvat usein sähköpostin kautta, joten sähköpostin tietoturvasta kannattaa huolehtia jatkuvasti. Joskus tulee kuitenkin kaikista varotoimenpiteistä...

Miten estät tyypillisimmät tietomurtoyritykset? Jo ensimmäisestä kalasteluyrityksestä kannattaa huolestua

Tietomurto on jokaisen yrityksen painajainen. Ajatus siitä, että joku pääsee varastamaan yrityksesi ja asiakkaidesi tiedot, estämään tietoihin pääsyn tai lähettelemään viestejä yrityksen nimissä, saa paatuneimmankin yritysjohtajan hikoilemaan. Onneksi tietomurrot ovat...

Kriittiset tietoverkot kannattaa ulkoistaa: Taxi Pointin asiakastarina

Taxi Point on yritys, jonka palveluja moni käyttää, vaikka ei ehkä sitä huomaakaan. Taxi Point tarjoaa ohjauspalveluita ja teknisiä infrastruktuureita taksiliikenteelle, yrittäjille ja tapahtumajärjestäjille. Tutuimpana näistä on Helsinki-Vantaan lentoasema, jossa...